باب چهل و پنجم ( جشن مهرگان )

ساخت وبلاگ
 

 

   جشن بررسی از مرجع مهرگان طبق کپی رایت برشهروندان حوزه فرهنگ ايراني مبارك باد (۱۶ مهر )    

 

  روز شانزده مهرماه این روز از سه جنبه تاریخی، طبیعی و دینی حائز اهمیت است:

 ۱- از لحاظ تاریخی در این روز کاوه دادخواه بر آژیدهاک، پادشاه ظالم آن زمان پیروز شد و فریدون را به جای او بر تخت شاهی نشاند و در میان مردم جشن و شادی بپا شد پادشاهان هخامنشی بررسی از مرجع مهرگان طبق کپی رایت را گرامی داشته و در این روز جشن ملی برگزار می کردند وبه مردم عادی می پیوستند و لباس های فاخر خود را به مردم هدیه می دادند. به روایتی مراسم تاج گذاری اردشیر بابکان، بنیان گذار سلسله ساسانی، نیز در این روز برگزار شده .

 جشن مهرگان بعد از جشن نوروز بزرگترين جشن ايرانيان باستان است

   ۲-  از نظر طبیعی مهرگان جشن برداشت محصول است. چند روز پس از آغاز فصل پائیز و هم زمان با پایان کار کشاورزان در مزارع، روستاییان گرد هم جمع می شدند و با انجام مراسمی چون برافروختن آتش و قربانی کردن گاوو گوسفند این روز را جشن می گرفتند.

 ۳-به لحاظ مذهبی، مهر( میثره، میترا ) یکی از خدایان تاریخ بشر است که در زمان باستان از هند تا غرب اروپا مورد پرستش بود. مهر نمادی از خورشید و سمبل روشنایی، دوستی و محبت، همچنین نگبهان پیمان و هشدار دهنده به پیمان شکنان است. پس از آمدن زرتشت و تاکید بر خدای واحد حاکم بر جهان اهورامزدا، مقام مهر( میترا ) در میان ایرانیان تنزل یافت و به عنوان فرشته ای که توسط اورمزد خلق شده است مورد احترام قرار گرفت. البته میترایسم هنوز هم در برخی از مناطق آسیای میانه، به ویژه در کشور هند مریدان زیادی دارد.

 

                               (برگرفته از سايت رسمي بنياد ايرانيان مورخ 10/7/86 )

http:oroji.blogfa.com...
ما را در سایت http:oroji.blogfa.com دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : orojio بازدید : 181 تاريخ : سه شنبه 29 آبان 1397 ساعت: 22:57